Brambory pečené na plechu s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 27 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1396.8 mg
- Vláknina 31497.2 mg
- Vitamín A 31497.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a podélně rozpůlíme. Citrony omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a část omytého rozmarýnu jemně nasekáme.
-
2
Plech silně vymažeme olivovým olejem a rozložíme na něj plátky citronu. Na každý plátek položíme půlku brambory, pokapeme zbylým olejem a posypeme rozmarýnem. Brambory osolíme a opepříme.
-
3
Oloupané stroužky česneku rozpůlíme a spolu se zbylými snítkami rozmarýnu je rozdělíme mezi brambory.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.