Brambory pečené na plechu s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Rozmarýn čerstvý
  • 5 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1396.8 mg
  • Vláknina 31497.2 mg
  • Vitamín A 31497.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 131.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a podélně rozpůlíme. Citrony omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a část omytého rozmarýnu jemně nasekáme.

  • 2

    Plech silně vymažeme olivovým olejem a rozložíme na něj plátky citronu. Na každý plátek položíme půlku brambory, pokapeme zbylým olejem a posypeme rozmarýnem. Brambory osolíme a opepříme.

  • 3

    Oloupané stroužky česneku rozpůlíme a spolu se zbylými snítkami rozmarýnu je rozdělíme mezi brambory.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu