Jáhlové opečenky s mrkví
Suroviny
- 160 g Jáhly - loupané proso
- 120 g Pórek
- 40 g Ořechy lískové
- 150 g Sýr sójový - Tofu
- 80 g Máslo čerstvé
- 270 ml Vývar zeleninový
- 400 ml Voda pitná
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 8 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 42 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 147.9 mg
- Draslík 446 mg
- Vláknina 22963.9 mg
- Vitamín A 22963.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly zvolna vaříme ve 400 ml vroucí vody asi 5 minut, potom je necháme 15 minut stát. Přidáme 4 lžičky vývaru a 2 lžíce másla.
-
2
Omytý pórek, sýr tofu a lískové oříšky nasekáme, smícháme s vejci, solí, pepřem a vařenými jáhlami. Necháme asi 10 minut odpočinout.
-
3
Oloupanou cibuli nasekáme a osmahneme na másle. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme 5 minut. Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme dalších 10 minut. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
-
4
Z jahelné hmoty tvarujeme placičky, obalíme je ve směsi sezamových semínek a strouhanky a opečeme na zbylém másle.
-
5
Placičky podáváme s připravenou dušenou mrkví.