Jáhlové opečenky s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Jáhly - loupané proso
  • 120 g Pórek
  • 40 g Ořechy lískové
  • 150 g Sýr sójový - Tofu
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 270 ml Vývar zeleninový
  • 400 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 8 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 147.9 mg
  • Draslík 446 mg
  • Vláknina 22963.9 mg
  • Vitamín A 22963.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly zvolna vaříme ve 400 ml vroucí vody asi 5 minut, potom je necháme 15 minut stát. Přidáme 4 lžičky vývaru a 2 lžíce másla.

  • 2

    Omytý pórek, sýr tofu a lískové oříšky nasekáme, smícháme s vejci, solí, pepřem a vařenými jáhlami. Necháme asi 10 minut odpočinout.

  • 3

    Oloupanou cibuli nasekáme a osmahneme na másle. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme 5 minut. Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme dalších 10 minut. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.

  • 4

    Z jahelné hmoty tvarujeme placičky, obalíme je ve směsi sezamových semínek a strouhanky a opečeme na zbylém másle.

  • 5

    Placičky podáváme s připravenou dušenou mrkví.

Komentáře k receptu