Lipská nudlová polévka se smrži
Suroviny
- 100 g Těstoviny konzumní
- 400 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 100 g Cibulka jarní
- 100 g Smrže sušené
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Sůl bylinková
- 1.5 l Vývar zeleninový
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1792 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 192.1 mg
- Draslík 1217.7 mg
- Vláknina 50505.3 mg
- Vitamín A 50505.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oprané smrže zalijeme horkou vodou a necháme bobtnat půl hodiny, poté dáme okapat na cedník a okapané nakrájíme na drobné kousky. Zmraženou zeleninu necháme rozmrazit.
-
2
Na rozpáleném oleji podusíme 8 minut rozpůlené cibulky a zeleninu.
-
3
Zeleninový vývar uvedeme do varu, přidáme podušenou zeleninu s cibulkami a společně vaříme na mírném ohni 10 minut. Poté přidáme mušličky, okapané smrže a povaříme 8 minut.
-
4
Polévku osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ. Žloutky rozmícháme a rozpustíme v polévce. Polévku již nevaříme a ihned servírujeme.