Jalbka s marcipánem a zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 19 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 125 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 481.5 mg
- Vláknina 9376.4 mg
- Vitamín A 9376.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Svaříme calvados, citronovou šťávu a cukr, do směsi vložíme půlky jablek a vaříme těsně pod bodem varu asi 5 minut. Potom jablka vyjmeme a urovnáme do nákypové formy. Šťávu svaříme dohusta.
-
2
Marcipán rozmícháme s moučkovým cukrem a 3 lžícemi šťávy. Cukrářský sáček naplníme krémem a krém ozdobně nastříkáme na jablka. Vložíme do trouby a pod grilem krátce zapečeme.
-
3
Nakonec jablka přelijeme vanilkovou zmrzlinou a po dvou upravíme na talíře. Ozdobíme lístky máty.