Artyčokový salát
Suroviny
- 200 g Salám Vysočina
- 50 g Rukola
- 50 g Salát Polníček
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Zakysaná smetana
- 1 ks Paprika žlutá
- 3 ks Čekanka
- 16 ks Artyčoky sterilované
- 0.5 hrst Petržel - nať
- 0.5 hrst Kerblík
- 4 polévková lžíce Mléko kefírové
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1086 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 36 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 23 mg
- Draslík 274.4 mg
- Vláknina 4073.5 mg
- Vitamín A 4073.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okapané artyčoky podusíme na rozehřátém oleji. Poté je nakrájíme na kousky. Očištěnou čekanku nakrájíme, salám pokrájíme na kolečka a očištěnou a zrníček zbavenou papriku na proužky.
-
2
Polníček s rukolou opereme, osušíme a všechny přísady promícháme v míse.
-
3
Zakysanou smetanu smícháme s kefírem, vývarem a ořechovým olejem. Bylinky opláchneme, osušíme, jemně nasekáme, vmícháme do salátu a na závěr vše smícháme se zálivkou.
-
4
Salát upravíme do misek a podáváme.