Zeleninový salát
Suroviny
- 200 g Celer řapíkatý
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 100 g Jogurt bílý
- 250 ml Mléko - podmáslí
- 1 ks Cuketa
- 4 ks Cibule červená
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Feferony sterilované
- 0.5 ks Okurka salátová
- 0.5 hrst Řeřicha
- 0.5 hrst Bazalka
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Česnek sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 2 g
- Sodík 1939 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 822.4 mg
- Vláknina 14588.3 mg
- Vitamín A 14588.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cuketu a okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, rajčata rozpůlíme a pokrájíme na plátky. Feferonky necháme okapat, nakrájíme na kousky a umytý celer pokrájíme na plátky. Kukuřici necháme okapat. Všechny přísady smícháme a rozdělíme na talíře.
-
2
Podmáslí smícháme s jogurtem, kmínem, hřebíčkem, drceným česnekem a přidáme oprané a jemně nakrájené bylinky.
-
3
Zeleninu přelijeme zálivkou, obložíme bazalkou a podáváme.