Salát z říčního kraba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brokolice
  • 250 g Květák
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Krab nakládaný
  • 125 ml Olej olivový
  • 4 ks Ananas
  • 4 ks Mandarinky
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 hrst Estragon
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1011 kcal
  • Sacharidy 160 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 159 g
  • Cholesterol 89 mg
  • Draslík 2910.7 mg
  • Vláknina 18427.8 mg
  • Vitamín A 18427.8 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 351 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici a romanesko (zelený květák) očistíme, opereme, rozebereme na růžičky. Fazolové lusky opečeme, nakrájíme na kousky a společně s brokolicí a romaneskem namočíme na 3 minuty do horké osolené vody. Poté slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do mísy.

  • 2

    Mezitím skrojíme vršky ananasů, vnitřek vydlabeme a obsah nakrájíme na malé kousky, přidáme k ostatním.

  • 3

    Mandarinky a pomeranče oloupeme, zbavíme bílých slupek a dužinu vyjmeme. Celer očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme do misky a řádně promícháme.

  • 4

    Bylinky opláchneme, osušíme, nadrobno pokrájíme, smícháme s olejem a citronovou šťávou a přidáme k ostatním. Krabí maso nakrájíme a vmícháme do salátu.

  • 5

    Salát osolíme, opepříme, ochutíme worcestrovou omáčkou, promícháme a naplníme jím ananasy. Servírujeme.

Komentáře k receptu