Salát z říčního kraba
Suroviny
- 250 g Brokolice
- 250 g Květák
- 150 g Celer řapíkatý
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Krab nakládaný
- 125 ml Olej olivový
- 4 ks Ananas
- 4 ks Mandarinky
- 2 ks Pomeranče
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 hrst Estragon
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1011 kcal
- Sacharidy 160 g
- Tuky 35 g
- Sodík 679 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 159 g
- Cholesterol 89 mg
- Draslík 2910.7 mg
- Vláknina 18427.8 mg
- Vitamín A 18427.8 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 351 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici a romanesko (zelený květák) očistíme, opereme, rozebereme na růžičky. Fazolové lusky opečeme, nakrájíme na kousky a společně s brokolicí a romaneskem namočíme na 3 minuty do horké osolené vody. Poté slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do mísy.
-
2
Mezitím skrojíme vršky ananasů, vnitřek vydlabeme a obsah nakrájíme na malé kousky, přidáme k ostatním.
-
3
Mandarinky a pomeranče oloupeme, zbavíme bílých slupek a dužinu vyjmeme. Celer očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme do misky a řádně promícháme.
-
4
Bylinky opláchneme, osušíme, nadrobno pokrájíme, smícháme s olejem a citronovou šťávou a přidáme k ostatním. Krabí maso nakrájíme a vmícháme do salátu.
-
5
Salát osolíme, opepříme, ochutíme worcestrovou omáčkou, promícháme a naplníme jím ananasy. Servírujeme.