Uzenkový salát gourmet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Lilek
  • 50 g Olivy černé
  • 50 g Olivy nakládané
  • 300 g Klobása - Čabajka
  • 125 ml Olej rostlinný
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Šalotka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 hrst Tymián čerstvý
  • 1 hrst Oregano čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1075 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 1307.3 mg
  • Vláknina 8567.8 mg
  • Vitamín A 8567.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.4 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý lilek nasolíme, uvaříme ve vroucí vodě s trochou citronové šťávy 10 minut. Poté jej vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozpůlíme.

  • 2

    Okurku omyjeme, nastrouháme na kolečka, mírně posolíme. Na proužky pokrájíme klobásu, šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Olivy necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na kolečka. Bylinky propláchneme a na jemno nasekáme.

  • 3

    Všechny přísady promícháme v míse.

  • 4

    Olej smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme.

  • 5

    Salát rozdělíme na talíře, pokapeme olejovou zálivkou a obložíme vejci.

Komentáře k receptu