Uzenkový salát gourmet
Suroviny
- 250 g Lilek
- 50 g Olivy černé
- 50 g Olivy nakládané
- 300 g Klobása - Čabajka
- 125 ml Olej rostlinný
- 8 ks Vejce slepičí
- 5 ks Šalotka
- 1 ks Okurka salátová
- 1 hrst Bazalka
- 1 hrst Tymián čerstvý
- 1 hrst Oregano čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 šálek Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1075 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 84 g
- Sodík 556 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 1307.3 mg
- Vláknina 8567.8 mg
- Vitamín A 8567.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.4 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý lilek nasolíme, uvaříme ve vroucí vodě s trochou citronové šťávy 10 minut. Poté jej vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozpůlíme.
-
2
Okurku omyjeme, nastrouháme na kolečka, mírně posolíme. Na proužky pokrájíme klobásu, šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Olivy necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na kolečka. Bylinky propláchneme a na jemno nasekáme.
-
3
Všechny přísady promícháme v míse.
-
4
Olej smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
-
5
Salát rozdělíme na talíře, pokapeme olejovou zálivkou a obložíme vejci.