Pikantní játrový salát s hrozny
Suroviny
- 450 g Játra drůbeží
- 100 g Hroznové víno
- 100 g Salát Polníček
- 8 ks Ředkev
- 2 ks Pomeranče
- 1 ks Hrušky
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Citronová šťáva
- 0.55 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Víno červené
- 5 polévková lžíce Olej hroznový
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 15 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1065.5 mg
- Vláknina 14655.8 mg
- Vitamín A 14655.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 134.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra zasypeme hladkou moukou a podusíme na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Osolíme a opepříme.
-
2
Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na kolečka. Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky a vyjmeme dužinu. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a hroznové víno omyjeme. Opraný polníček osušíme, vyložíme jím misku a přidáme ostatní přísady. Červené víno smícháme s citronovou šťávou a hroznovým olejem a salát zakapeme.