Chřest s jehněčími kotletami na šalvěji
Suroviny
- 600 g Chřest bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Petržel - nať
- 2 ks Šalvěj čerstvá
- 8 ks Jehněčí kotlety
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 42 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 929.4 mg
- Vláknina 6776.8 mg
- Vitamín A 6776.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oloupeme a povaříme v osolené vodě se lžící másla, špetkou cukru a citronovou šťávou asi 15 minut. Uvařený chřest zprudka zchladíme a necháme okapat.
-
2
Omyté jehněčí kotlety osušíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je opékáme 2 minuty po obou stranách. Maso mírně osolíme a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na 50 stupňů Celsia.
-
3
Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a podusíme v něm lístky šalvěje (asi 16 ks).
-
4
Chřest a maso upravíme na nahřátou mísu, šalvěj položíme na kotlety a vše pokapeme horkým máslem. Ozdobíme lístky petrželky.