Jahodové pyré se smaženým hermelínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 974 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 57 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 211.2 mg
- Draslík 421.4 mg
- Vláknina 11102.5 mg
- Vitamín A 11102.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 147 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody očistíme, omyjeme a polovinu jich rozmixujeme a prolisujeme sítem. Smícháme se želírovacím cukrem a necháme prosladit.
-
2
Druhou polovinu jahod nakrájíme na kousky a vmícháme do jahodového pyré. Uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky.
-
3
Vejce, mouku, mléko a sůl umícháme do těstíčka a necháme odpočinout 20 minut.
-
4
Ve vysokém hrnci rozpálíme olej, hermelíny obalíme v připraveném těstíčku a smažíme je dozlatova asi 4 minuty. Sýry vyjmeme a necháme chvíli na papríové utěrce.
-
5
Hermelíny spolu s jahodovým pyré upravíme na talíře a ozdobíme meduňkou.