Jahodové pyré se smaženým hermelínem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Jahody zahradní
  • 200 g Cukr želírovací
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 480 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej stolní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 974 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 211.2 mg
  • Draslík 421.4 mg
  • Vláknina 11102.5 mg
  • Vitamín A 11102.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 147 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody očistíme, omyjeme a polovinu jich rozmixujeme a prolisujeme sítem. Smícháme se želírovacím cukrem a necháme prosladit.

  • 2

    Druhou polovinu jahod nakrájíme na kousky a vmícháme do jahodového pyré. Uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky.

  • 3

    Vejce, mouku, mléko a sůl umícháme do těstíčka a necháme odpočinout 20 minut.

  • 4

    Ve vysokém hrnci rozpálíme olej, hermelíny obalíme v připraveném těstíčku a smažíme je dozlatova asi 4 minuty. Sýry vyjmeme a necháme chvíli na papríové utěrce.

  • 5

    Hermelíny spolu s jahodovým pyré upravíme na talíře a ozdobíme meduňkou.

Komentáře k receptu