Tykvové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1771 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 21.5 mg
- Draslík 724.9 mg
- Vláknina 12489.8 mg
- Vitamín A 12489.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli jemně nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme najemno nakrájenou dužinu tykve a propláchnutou rýži. Osolíme, opepříme, přilijeme trochu vývaru a promícháme. Rizoto dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme zbylý vývar.
-
2
Do hotového pokrmu přidáme máslo a nastrouhaný sýr.