Skotský pudink s vlašskými ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 60 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 190.3 mg
- Draslík 234.5 mg
- Vláknina 5266.4 mg
- Vitamín A 5266.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ořechy nasekáme a polovinu nasypeme do vymazané zapékací formy.
-
2
V hrnci podusíme 50 g másla, 50 g cukru, mascarpone, 3 lžíce pomerančové šťávy a sůl asi 2 minuty. Polovinu směsi nalijeme do formy a potřásáním rozlijeme po stěnách.
-
3
Zbylé máslo ušleháme do pěny a postupně vmícháme zbylý cukr, vejce, mouku a pomerančovou šťávu. Těsto vložíme do formy, zakryjeme pečicím papírem a převážeme nití.
-
4
Formu vložíme do vodní lázně a pudink vaříme asi 75 minut.
-
5
Uvařený pudink vyklopíme a přelijeme zbylou horkou omáčkou. Ozdobíme čerstvou mátou.