Šalvějové brambory se salátem
Suroviny
- 200 g Pórek
- 800 g Brambory
- 200 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 0.25 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Majonéza
- 0.2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 15 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 1179.3 mg
- Vláknina 15832.4 mg
- Vitamín A 15832.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý pórek nakrájíme na kolečka, šunku nakrájíme na kostičky. Slunečnicový olej smícháme s majonézou a octem, osolíme, opepříme a vmícháme šunku a pórek.
-
2
Brambory důkladně omyjeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Obojí opékáme na rozehřátém olivovém oleji asi 5 minut.
-
3
Brambory posypeme omytými lístky šalvěje a opékáme dalších 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Šunkový salát upravíme na omyté listy hlávkového salátu, obložíme bramborami, dílky omytých rajčat a ozdobíme šalvějí.