Cejn ve slané kůrčičce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 1 g
- Sodík 147572 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 63.4 mg
- Vláknina 5854.8 mg
- Vitamín A 5854.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného cejna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso zevnitř i na povrchu pokapeme citronovou šťávou. Dovnitř ryby vložíme omyté snítky petrželky.
-
2
Mořskou sůl smícháme s moukou a nasekanými bylinkami. Přidáme prolisovaný česnek, 375 ml vody, vše rozmícháme do těstíčka.
-
3
Cejna vložíme do zapékací mísy a důkladně obalíme solnou hmotou. Kulatou formičkou naznačíme šupiny, špejlí vyrýsujeme oči a tlamu. Pečeme v troubě při 230 stupních Celsia asi 30 minut.
-
4
Upečeného cejna podáváme na nahřáté míse. Ozdobíme plátky omytého citronu.