Cejn ve slané kůrčičce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Sůl mořská
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cejn velký
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 147572 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 63.4 mg
  • Vláknina 5854.8 mg
  • Vitamín A 5854.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného cejna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso zevnitř i na povrchu pokapeme citronovou šťávou. Dovnitř ryby vložíme omyté snítky petrželky.

  • 2

    Mořskou sůl smícháme s moukou a nasekanými bylinkami. Přidáme prolisovaný česnek, 375 ml vody, vše rozmícháme do těstíčka.

  • 3

    Cejna vložíme do zapékací mísy a důkladně obalíme solnou hmotou. Kulatou formičkou naznačíme šupiny, špejlí vyrýsujeme oči a tlamu. Pečeme v troubě při 230 stupních Celsia asi 30 minut.

  • 4

    Upečeného cejna podáváme na nahřáté míse. Ozdobíme plátky omytého citronu.

Komentáře k receptu