Bramborový koláč s pórkem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 350 g Listové těsto
  • 300 g Pórek
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Sýr Ricotta
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 741 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 180.5 mg
  • Draslík 732.2 mg
  • Vláknina 11118.4 mg
  • Vitamín A 11118.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory a očištěný pórek nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Rozválíme listové těsto, vložíme do rozevírací formy a okraje zdvihneme. Na dně těsto propícháme vidličkou, předpečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 3

    Cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme brambory a opékáme 10 minut. Vmícháme pórek, pečeme ještě 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu, do brambor vmícháme nastrouhaný sýr, Ricottu a na kostičky nakrájenou slaninu. Vše rozložíme na předpečený korpus. Koláč polijeme vejci rozšlehanými se smetanou, solí, pepřem a paprikou.

  • 4

    Pečeme při 200 stupních Celsia asi 30 minut.

Komentáře k receptu