Tofu salát s houbami
Suroviny
- 200 g Krůtí prsa
- 100 g Sezam - semena
- 300 g Sýr sójový - Tofu
- 100 g Cibulka jarní
- 250 g Houby Shitake sušené
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř citronový
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- 3 polévková lžíce Ocet rýžový
- 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 21 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 1349.8 mg
- Vláknina 26590.1 mg
- Vitamín A 26590.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tofu necháme okapat, poté opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran. Následně ho vyndáme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Maso očistíme, pokrájíme na tenké proužky a ve zbytku oleje osmahneme. Osolíme, opepříme a přidáme zázvor.
-
3
Opláchnuté houby rozkrájíme na proužky a spolu s krájenou cibulkou na kolečka přidáme k masu a krátce povaříme.
-
4
Následně vmícháme sezamová semínka a necháme vychladnout. Společně s Tofu rozdělíme na čtyři talíře a pokapeme rýžovým octem smíchaným se sójovou omáčkou.