Salát Nica
Suroviny
- 200 g Fenykl čerstvý
- 100 g Celer řapíkatý
- 150 g Tuňák v oleji
- 150 g Čekanka
- 2 ks Paprika červená
- 6 ks Cibulka jarní
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Matjesy - filet
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 26 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 252.1 mg
- Draslík 829.4 mg
- Vláknina 11746.8 mg
- Vitamín A 11746.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Očištěný fenykl omyjeme, pokrájíme na kousky. Papriky očistíme, rozpůlíme, zbavíme jadérek a krájíme na proužky. Celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kousky.
-
3
Čekanku omyjeme, krájíme na proužky. Omytá rajčata rozpůlíme a pokrájíme na kousky. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme na kroužky. Tuňáka a kapary necháme okapat, matjesy krájíme také na kousky.
-
4
Všechny přísady promícháme v míse, zakapeme citronovou šťávou a česnekovým olejem. Přidáme bylinky, vše osolíme a opepříme. Salát pokapeme vzniklou zálivkou, necháme zatáhnout, po chvíli servírujeme.