Torta de santiago

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Cukr moučkový
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 450 g Mandle
  • 0.04 kávová lžička Olej stolní
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 206.5 mg
  • Draslík 478.9 mg
  • Vláknina 15284.5 mg
  • Vitamín A 15284.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 15.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru nadrobno nasekáme opražené mandle. Ponorným mixérem utřeme v misce máslo a cukr, aby vznikl krém. Postupně zašleháváme vejce, mouku, mandle a citrónovou kůru. Mícháme, dokud se vše nespojí do hladkého těsta.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 170°C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme tukem, těsto nalijeme do formy a pečeme 80 minut. Počkáme 5 minut, než moučník trochu zchladne, pak ho na horní straně potřeme citrónovou šťávou.

  • 3

    Přendáme na kovovou mřížku a necháme zcela vychladnout. Sypeme cukrem do tvaru kříže. Servírujeme nařezané na porce.

Komentáře k receptu