Torta de santiago
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 48 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 206.5 mg
- Draslík 478.9 mg
- Vláknina 15284.5 mg
- Vitamín A 15284.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 15.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixéru nadrobno nasekáme opražené mandle. Ponorným mixérem utřeme v misce máslo a cukr, aby vznikl krém. Postupně zašleháváme vejce, mouku, mandle a citrónovou kůru. Mícháme, dokud se vše nespojí do hladkého těsta.
-
2
Troubu předehřejeme na 170°C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme tukem, těsto nalijeme do formy a pečeme 80 minut. Počkáme 5 minut, než moučník trochu zchladne, pak ho na horní straně potřeme citrónovou šťávou.
-
3
Přendáme na kovovou mřížku a necháme zcela vychladnout. Sypeme cukrem do tvaru kříže. Servírujeme nařezané na porce.