Arroz con leche
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 6 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 16.7 mg
- Draslík 59.9 mg
- Vláknina 9380.7 mg
- Vitamín A 9380.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1034.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko smícháme v hrnci s rýží, přidáme proužek pomerančové kůry, skořici, sůl a vanilkový extrakt.
-
2
Mícháme na prudkém plameni, dokud se cukr nerozpustí.
-
3
Přivedeme k varu, ihned snížíme plamen. Vaříme pozvolna za stálého míchání asi 50 minut, dokud rýže nezměkne (nesmí být rozvařená).
-
4
Vyndáme kůru a skořici. Hotový rýžový pudink podáváme buď teplý, nebo studený, ozdobený tenkými proužky pomerančové kůry.