Huevos a la flamenca
Suroviny
- 400 g Brambory
- 100 g Hrášek
- 150 g Chřest bílý
- 500 g Rajčata
- 100 g Šunka parmská
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Klobása Chorizo
- 80 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 36 g
- Sodík 447 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 267.3 mg
- Draslík 1069.4 mg
- Vláknina 15360.5 mg
- Vitamín A 15360.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme a oloupeme, nasekáme nahrubo.
-
2
Ve vetší pánvi rozpálíme olej, 8 minut smažíme brambory nakrájené na kostičky. Zmírníme oheň, přidáme papriku rozkrájenou na proužky a posekanou cibuli. Polovinu šunky krájíme na proužky a přidáme do pánve, smažíme 6 minut, dokud nebude cibule měkká.
-
3
4 výhonky chřestu uschováme na později, zbytek chřestu spolu s hráškem, fazolkami a protlakem přidáme na pánev. Přimícháme 125 ml vody, osolíme, opepříme, zakryjeme a za občasného míchání vaříme zvolna 10 minut.
-
4
Větší oválnou pečicí nádobu vymažeme tukem, přendáme do ní zeleninu z pánve, přebytečnou tekutinu slijeme. Lžící uděláme do zeleniny čtyři důlky, do každého rozklepneme vejce. Poklademe odloženým chřestem a plátky klobásy. Zbytek šunky pokrájíme na větší kousky a navrstvíme úplně nahoru.
-
5
Posypeme petrželkou a pečeme asi 20 minut, dokud bílek neztuhne. Podáváme teplé.