Huevos a la flamenca

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Hrášek
  • 150 g Chřest bílý
  • 500 g Rajčata
  • 100 g Šunka parmská
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Klobása Chorizo
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 267.3 mg
  • Draslík 1069.4 mg
  • Vláknina 15360.5 mg
  • Vitamín A 15360.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme a oloupeme, nasekáme nahrubo.

  • 2

    Ve vetší pánvi rozpálíme olej, 8 minut smažíme brambory nakrájené na kostičky. Zmírníme oheň, přidáme papriku rozkrájenou na proužky a posekanou cibuli. Polovinu šunky krájíme na proužky a přidáme do pánve, smažíme 6 minut, dokud nebude cibule měkká.

  • 3

    4 výhonky chřestu uschováme na později, zbytek chřestu spolu s hráškem, fazolkami a protlakem přidáme na pánev. Přimícháme 125 ml vody, osolíme, opepříme, zakryjeme a za občasného míchání vaříme zvolna 10 minut.

  • 4

    Větší oválnou pečicí nádobu vymažeme tukem, přendáme do ní zeleninu z pánve, přebytečnou tekutinu slijeme. Lžící uděláme do zeleniny čtyři důlky, do každého rozklepneme vejce. Poklademe odloženým chřestem a plátky klobásy. Zbytek šunky pokrájíme na větší kousky a navrstvíme úplně nahoru.

  • 5

    Posypeme petrželkou a pečeme asi 20 minut, dokud bílek neztuhne. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu