Chlebový nářez
Suroviny
- 50 g Hovězí uzený jazyk
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Salám Turistický trvanlivý
- 100 g Cibulka jarní
- 100 g Pstruh uzený
- 1 kávová lžička Křen
- 1 ks Chléb Knaeckebrot
- 0.5 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Paprika žlutá
- 0.5 ks Paprika červená
- 0.5 hrst Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 3 polévková lžíce Sýr krémový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 22 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 48.7 mg
- Draslík 257.6 mg
- Vláknina 2265.5 mg
- Vitamín A 2265.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z chleba nakrájíme 24 krajíců, rozložíme na pracovní desku. 16 krajíců namažeme máslem.
-
2
Očištěnou cibuli pokrájíme a spolu s plátky uzeného masa rozložíme na osm kousků chleba. Poté na ně přidáme rozkrájenou cibuli.
-
3
Papriky očistíme, rozpůlíme, zbavíme jader a krájíme na proužky, salám na kostičky a spolu s proužky paprik rozložíme na zbylé namazané plátky chleba.
-
4
Sýr smícháme se smetanou a křenem. Touto směsí namažeme zbylé kousky chleba. Plátky filetů nakrájíme na kousky, položíme na sýrovou pomazánku a ozdobíme snítkem petržele.
-
5
Chleby rozložíme na tác a podáváme.