Capellini po katalánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Játra kuřecí
  • 3 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Rajčata
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 250 g Těstoviny Capellini
  • 100 ml Passata (drcená rajčata)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 2.5 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 143.6 mg
  • Draslík 404 mg
  • Vláknina 10888.1 mg
  • Vitamín A 10888.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso a smažíme 10 minut. Vložíme nasekaná kuřecí játra a cibuli, smažíme do zhnědnutí. Přilijeme sherry, přisypeme tymián, krájená rajčata z konzervy, polovinu nasekané petrželky, vaříme asi 3 minuty, dokud se neodpaří většina tekutiny. Osolíme, necháme vychladnout.

  • 2

    Omáčku připravíme tak, že v pánvi rozpálíme máslo, přisypeme mouku a smažíme za stálého míchání 1 - 2 minuty, dokud jíška nezíská zlatavou barvu. Odstavíme z ohně, za stálého míchání přiléváme mléko, až se vše spojí.

  • 3

    Vrátíme zpátky na oheň a přivedeme k varu, 15 minut mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme muškátovým oříškem a solí.

  • 4

    Masovou směsí naplníme Capellini pomocí lžíce nebo kornoutku na šlehačku. Plněné těstoviny vyskládáme vedle sebe na dno máslem vymazané pečící nádoby. Zalijeme omáčkou a pokapeme propasírovanými rajčaty, posypeme strouhaným sýrem, dáme na 45 minut zapéct do trouby na 180°C. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu