Capellini po katalánsku
Suroviny
- 200 g Játra kuřecí
- 3 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Rajčata
- 100 g Sýr Parmezán
- 250 g Maso mleté - mix
- 250 g Těstoviny Capellini
- 100 ml Passata (drcená rajčata)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 l Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- 2.5 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 24 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 143.6 mg
- Draslík 404 mg
- Vláknina 10888.1 mg
- Vitamín A 10888.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso a smažíme 10 minut. Vložíme nasekaná kuřecí játra a cibuli, smažíme do zhnědnutí. Přilijeme sherry, přisypeme tymián, krájená rajčata z konzervy, polovinu nasekané petrželky, vaříme asi 3 minuty, dokud se neodpaří většina tekutiny. Osolíme, necháme vychladnout.
-
2
Omáčku připravíme tak, že v pánvi rozpálíme máslo, přisypeme mouku a smažíme za stálého míchání 1 - 2 minuty, dokud jíška nezíská zlatavou barvu. Odstavíme z ohně, za stálého míchání přiléváme mléko, až se vše spojí.
-
3
Vrátíme zpátky na oheň a přivedeme k varu, 15 minut mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme muškátovým oříškem a solí.
-
4
Masovou směsí naplníme Capellini pomocí lžíce nebo kornoutku na šlehačku. Plněné těstoviny vyskládáme vedle sebe na dno máslem vymazané pečící nádoby. Zalijeme omáčkou a pokapeme propasírovanými rajčaty, posypeme strouhaným sýrem, dáme na 45 minut zapéct do trouby na 180°C. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.