Pečená jehněčí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 46 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 198 mg
- Draslík 1287.9 mg
- Vláknina 4132 mg
- Vitamín A 4132 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu omyjeme a osušíme. Vložíme ji do pekáče, zakapeme olejem a zalijeme vínem.
-
2
Italskou petrželku nasekáme, smícháme s tymiánem, rozmarýnem, utřeným česnekem a nasypeme na jehněčí, zlehka přitlačíme.
-
3
Troubu předehřejeme na 200°C, vložíme kýtu a pečeme 20 minut. Při pečení potíráme výpekem. Snížíme teplotu na 180°C a pečeme ještě hodinu.
-
4
Vyjmeme z trouby, necháme 10 minut odpočívat. Maso bude středně propečené až krvavé. Pokud chceme maso propečenější, necháme déle v troubě.