Křepelky ve vinných listech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Řeřicha
  • 100 g Vinné listy
  • 60 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 8 plátek Šunka parmská
  • 1 kg Křepelka
  • 0.23 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 940.2 mg
  • Vláknina 10825 mg
  • Vitamín A 10825 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky opláchneme a osušíme. Citróny rozkrájíme na 8 dílků, vždy jeden dílek vložíme do křepelky. Osolíme a zabalíme do plátků šunky, položíme na dva částečně se překrývající vinné listy, zabalíme, převážeme kuchyňským provázkem. Takto postupně zpracujeme všech 8 křepelek.

  • 2

    Vyskládáme na plech, zakapeme olejem a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C asi na 30 minut. Vyndáme z trouby, vidličkou nebo špejlí zkontrolujeme, zde je maso pečené, přeneseme na talíř.

  • 3

    Na talíři necháme 10 minut odpočívat, poté provázek odstraníme a sejmeme vinné listy.

  • 4

    Výpek z pekáče slijeme do hrnce, přilijeme vývar, sherry a přivedeme k varu, postupně zašleháváme máslo, až se šťáva leskne. Křepelky podáváme na vrstvě řeřichy, zalité šťávou z sherry.

Komentáře k receptu