Křepelky ve vinných listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 23 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 190 mg
- Draslík 940.2 mg
- Vláknina 10825 mg
- Vitamín A 10825 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelky opláchneme a osušíme. Citróny rozkrájíme na 8 dílků, vždy jeden dílek vložíme do křepelky. Osolíme a zabalíme do plátků šunky, položíme na dva částečně se překrývající vinné listy, zabalíme, převážeme kuchyňským provázkem. Takto postupně zpracujeme všech 8 křepelek.
-
2
Vyskládáme na plech, zakapeme olejem a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C asi na 30 minut. Vyndáme z trouby, vidličkou nebo špejlí zkontrolujeme, zde je maso pečené, přeneseme na talíř.
-
3
Na talíři necháme 10 minut odpočívat, poté provázek odstraníme a sejmeme vinné listy.
-
4
Výpek z pekáče slijeme do hrnce, přilijeme vývar, sherry a přivedeme k varu, postupně zašleháváme máslo, až se šťáva leskne. Křepelky podáváme na vrstvě řeřichy, zalité šťávou z sherry.