Escalivada
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 28 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1067.3 mg
- Vláknina 32631 mg
- Vitamín A 32631 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou cibuli nařízneme směrem zhora dolů na šest dílů, téměř do konce, ale nedokrojíme ji zcela. Vložíme spolu s lilky a paprikami do trouby na režim grilování, zvolna pečeme asi 10 minut. Občas obrátíme, pečeme dokud slupka paprik a lilků nezčerná.
-
2
Lilky i cibuli vyjmeme na talíř, papriku dáme do igelitového sáčku a necháme vychladnout.
-
3
Nasucho osmahneme kapary se špetkou soli do křupava. Grilovanou cibuli úplně rozkrojíme na 6 dílů, černé slupky a kořen vyhodíme. Lilky a papriky oloupeme, nakrájíme na plátky, naaranžujeme na talíř, zakapeme olejem, posolíme.
-
4
Posypeme nasekanou petrželkou, česnekem a praženými kapary. Podáváme vychlazené jako salát nebo teplé jako přílohu ke grilovanému masu.