Mangold s rozinkami a piniovými oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 76 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 4 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 421.4 mg
- Vláknina 4133.6 mg
- Vitamín A 4133.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mangold zbavíme košťálu, propereme a natrháme na kousky.
-
2
Na pánvi opražíme oříšky, aby získaly světle hnědou barvu. Vyjmeme. Ve stejné pánvi rozpálíme olej, přidáme červenou cibuli na plátky a smažíme, dokud nezesklovatí. Vložíme česnek, nakrájený na tenké plátky a smažíme ještě minutu. Přidáme mangold i s vodou, která se zachytila na listech, rozinky a skořici.
-
3
Přiklopíme, dusíme 2 minuty, dokud mangold nezavadne.
-
4
Přimícháme oříšky, osolíme a podáváme.