Kuřecí samfaina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 803 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 55 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 1577.1 mg
- Vláknina 16488.2 mg
- Vitamín A 16488.2 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce kuřete osolíme, ve větší pánvi rozpálíme olej a kuře na něm osmahneme do hněda. Vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 10 minut, dokud nezesklovatí.
-
2
Přidáme oloupaný, na kostičky pokrájený lilek, na nudličky krájenou cuketu a papriku, smažíme ještě 10 minut, až zelenina změkne.
-
3
Přimícháme nasekané rajčata z konzervy, bobkový list, bylinky, víno, kuře, přivedeme k varu. Přiklopíme, zvolna vaříme asi 45 minut, dokud kuře a lilek nezměknou.
-
4
Podáváme teplé, dle chuti dosolené.