Fabada asturiana

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Jitrnice domácí
  • 100 g Slanina vepřová
  • 300 g Fazole bílé
  • 500 g Vepřové koleno uzené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 737 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 68.6 mg
  • Draslík 1161.2 mg
  • Vláknina 19207 mg
  • Vitamín A 19207 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé fazole propláchneme, necháme přes noc máčet ve vodě.

  • 2

    Do většího hrnce vložíme koleno, zalijeme vodou, aby bylo ponořené, přivedeme k varu a zvolna vaříme minimálně hodinu, dokud maso nezměkne. Necháme vychladnout, obereme od kosti a nakrájíme na 2 cm velké kousky. Litr vývaru z kolene schováme.

  • 3

    Ve větší pánvi rozpálíme olej, 5 minut na něm smažíme nasekanou slaninu, cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme fazole, uzené maso, šafrán, papriku, bobkový list a sůl. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 1 hodinu, dokud fazole nezměknou.

  • 4

    Přidáme kolečka jitrnic, 5 minut povaříme, aby se prohřála, dosolíme a podáváme.

Komentáře k receptu