Fabada asturiana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 44 g
- Sodík 447 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 68.6 mg
- Draslík 1161.2 mg
- Vláknina 19207 mg
- Vitamín A 19207 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílé fazole propláchneme, necháme přes noc máčet ve vodě.
-
2
Do většího hrnce vložíme koleno, zalijeme vodou, aby bylo ponořené, přivedeme k varu a zvolna vaříme minimálně hodinu, dokud maso nezměkne. Necháme vychladnout, obereme od kosti a nakrájíme na 2 cm velké kousky. Litr vývaru z kolene schováme.
-
3
Ve větší pánvi rozpálíme olej, 5 minut na něm smažíme nasekanou slaninu, cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme fazole, uzené maso, šafrán, papriku, bobkový list a sůl. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 1 hodinu, dokud fazole nezměknou.
-
4
Přidáme kolečka jitrnic, 5 minut povaříme, aby se prohřála, dosolíme a podáváme.