Cucky a cáry
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 30 g Pepř černý celý
- 500 g Treska aljašská
- 100 g Těstoviny Lasagne
- 500 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Šafrán
- 2 stroužek Česnek
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 5 g
- Sodík 687 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 46.3 mg
- Draslík 944.9 mg
- Vláknina 8066.5 mg
- Vitamín A 8066.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasolenou tresku bacalao namočíme do studené vody a necháme 20 hodin máčet. Za tuto dobu 4 - 5 x vodu vyměníme.
-
2
Tresku slijeme, přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 20 minut, dokud maso nezměkne. Slijeme, necháme vychladnout a tresku natrháme na kousky.
-
3
Ve větší nádobě se zesíleným dnem rozpálíme olej, 5 minut na něm smažíme nasekanou cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme nakrájená rajčata z konzervy, dusíme ještě 2 minuty. Přimícháme sladkou a uzenou papriku, tresku.
-
4
V mixéru zpracujeme šafrán, kuličky pepře a semínka kmínu na prášek. Přisypeme do hrnce s kuřecím vývarem, 15 minut zvolna vaříme, dokud se neodpaří část vody a omáčka nezhoustne.
-
5
Lasaně uvaříme ve vroucí vodě, do měkka. Přimícháme je do hrnce s omáčkou a dle chuti dosolíme. Posypeme nasekanou petrželkou, zakapeme citrónovou šťávou a podáváme.