Hrušky s mangovým pyré a vanilkovou zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Kompot hruškový
  • 2 ks Mango
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 64.8 mg
  • Draslík 295.5 mg
  • Vláknina 7070 mg
  • Vitamín A 7070 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky necháme na sítu okapat.

  • 2

    Manga oloupeme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kousky. Rozmixujeme na kaši a během mixování přisypeme lžíci moučkového cukru.

  • 3

    Smetanu se zbylým cukrem ušleháme dotuha a vmícháme do mangového pyré.

  • 4

    Na 4 talíře rozdělíme pyré, na ně ozdobně rozložíme hrušky a vždy kopeček vanilkové zmrzliny. Dezert posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou.

Komentáře k receptu