Hrušky s mangovým pyré a vanilkovou zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 23 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 64.8 mg
- Draslík 295.5 mg
- Vláknina 7070 mg
- Vitamín A 7070 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky necháme na sítu okapat.
-
2
Manga oloupeme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kousky. Rozmixujeme na kaši a během mixování přisypeme lžíci moučkového cukru.
-
3
Smetanu se zbylým cukrem ušleháme dotuha a vmícháme do mangového pyré.
-
4
Na 4 talíře rozdělíme pyré, na ně ozdobně rozložíme hrušky a vždy kopeček vanilkové zmrzliny. Dezert posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou.