Králík na červeném víně
Suroviny
- 100 g Šunka parmská
- 100 g Klobása Chorizo
- 100 ml Olej olivový
- 250 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 3 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 2 kg Králičí maso
- 2 polévková lžíce Tymián sušený
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 32 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 153.5 mg
- Draslík 1102.3 mg
- Vláknina 3583.3 mg
- Vitamín A 3583.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce králíka osolíme (polovina dávky), v ohnivzdorné nádobě rozpálíme polovinu oleje a postupně na něm osmažíme porce králíka, každý kousek asi 4 minuty, dozlatova. Vyjmeme a dáme stranou.
-
2
Do výpeku přilijeme zbytek oleje, nasekanou cibuli a smažíme asi 5 minut, dokud nezesklovatí. Přidáme oloupaná a nasekaná rajčata a zvolna dusíme 10 minut. Přimícháme papriku, utřený česnek, nakrájenou šunku, chorizo, papriku, tymián, víno, porce králíka a 2 lžíce nasekané petrželky. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 35 minut, až bude maso měkké.
-
3
Vyjmeme králíka a omáčku dál vaříme na mírném ohni 20-30 minut, dokud se neodpaří část objemu a nezvýší se hustota. Potom vrátíme králíka zpět a prohřejeme. Osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.