Filé z tresky zapečené s cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 99.6 mg
  • Draslík 588.3 mg
  • Vláknina 7697 mg
  • Vitamín A 7697 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladničky.

  • 2

    Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 30 minut. Očištěné cibulky omyjeme, polovinu nasekáme a zbylé nahrubo nakrájíme.

  • 3

    Filé osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opékáme na 2 lžících rozehřátého másla asi 5 minut po obou stranách odzlatova.

  • 4

    Nasekané cibulky osmahneme na 3 lžících másla, smícháme s nastrouhaným sýrem, osolíme a opepříme. Směsí pokryjeme filé a zapečeme v troubě pod grilem.

  • 5

    Brambory s nakrájenou cibulí opečeme na zbylém másle a podáváme k filé.

Komentáře k receptu