Filé z tresky zapečené s cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 10 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 99.6 mg
- Draslík 588.3 mg
- Vláknina 7697 mg
- Vitamín A 7697 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladničky.
-
2
Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 30 minut. Očištěné cibulky omyjeme, polovinu nasekáme a zbylé nahrubo nakrájíme.
-
3
Filé osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opékáme na 2 lžících rozehřátého másla asi 5 minut po obou stranách odzlatova.
-
4
Nasekané cibulky osmahneme na 3 lžících másla, smícháme s nastrouhaným sýrem, osolíme a opepříme. Směsí pokryjeme filé a zapečeme v troubě pod grilem.
-
5
Brambory s nakrájenou cibulí opečeme na zbylém másle a podáváme k filé.