Vařená čočka s klobáskou chorizo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1754 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 136 g
- Sodík 1935 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 1532.7 mg
- Vláknina 63945.8 mg
- Vitamín A 63945.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny namočené.
-
2
V hrnci rozpálíme jednu polévkovou lžíci oleje, přidáme utřený česnek, na kostičky nakrájenou papriku, poloviční dávku nasekané cibule a smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí.
-
3
Přidáme slitou čočku, bobkový list, zbytek oleje, dolijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 30 minut, dokud čočka nezměkne.
-
4
V pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme plátky slaniny, chorizo na kolečka, zbylou cibuli a smažíme dozlatova. Přimícháme čočku, rajčata, sůl a vaříme ještě 5 minut. Zakapeme trochou extra olivového oleje a podáváme.