Zeleninové rösti se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.44 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 140.2 mg
  • Draslík 655.1 mg
  • Vláknina 8194.8 mg
  • Vitamín A 8194.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nahrubo nastrouháme a necháme okapat na sítu.

  • 2

    Papriku nakrájíme na plátky, cibulku na kroužky. Brambory vymačkáme a smícháme s paprikou, cibulkou, vejci a škrobem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Na pánvi na rozehřátém oleji po částech opékáme bramborovou směs (pečeme placičky). Opečené rösti navrstvíme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví.

Komentáře k receptu