Zeleninové rösti se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 9 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 140.2 mg
- Draslík 655.1 mg
- Vláknina 8194.8 mg
- Vitamín A 8194.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nahrubo nastrouháme a necháme okapat na sítu.
-
2
Papriku nakrájíme na plátky, cibulku na kroužky. Brambory vymačkáme a smícháme s paprikou, cibulkou, vejci a škrobem, osolíme a opepříme.
-
3
Na pánvi na rozehřátém oleji po částech opékáme bramborovou směs (pečeme placičky). Opečené rösti navrstvíme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví.