Judias verdes en salsa de tomate
Suroviny
- 300 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Rajčata
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 3 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 627.3 mg
- Vláknina 10774.3 mg
- Vitamín A 10774.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky vaříme 3 minuty ve vroucí slané vodě, slijeme a odstavíme.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a 5 minut smažíme na středním ohni, dokud nezměkne. Vmícháme nadrobno nasekaný česnek a smažíme ještě 1 minutu. Přisypeme papriku, chilli, rozdrcený bobkový list a 1 minutu smažíme, poté přidáme nakrájená konzervovaná rajčata. Vaříme zvolna 15 minut, dokud se neodpaří část vody a omáčka nebude kašovitá.
-
3
Přidáme fazolky, nasekanou petržel, osolíme, prohřejeme a podáváme.