Judias verdes en salsa de tomate

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Rajčata
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 627.3 mg
  • Vláknina 10774.3 mg
  • Vitamín A 10774.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky vaříme 3 minuty ve vroucí slané vodě, slijeme a odstavíme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a 5 minut smažíme na středním ohni, dokud nezměkne. Vmícháme nadrobno nasekaný česnek a smažíme ještě 1 minutu. Přisypeme papriku, chilli, rozdrcený bobkový list a 1 minutu smažíme, poté přidáme nakrájená konzervovaná rajčata. Vaříme zvolna 15 minut, dokud se neodpaří část vody a omáčka nebude kašovitá.

  • 3

    Přidáme fazolky, nasekanou petržel, osolíme, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu