Bramborová hnízda s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Máta
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 400.2 mg
  • Draslík 1016.2 mg
  • Vláknina 15709.3 mg
  • Vitamín A 15709.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme. Smícháme je se změklým máslem (půl dávky), 4 žloutky, solí a špetkou muškátu. Kaší naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme 4 hnízda. Pečeme je v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 10 minut.

  • 2

    Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. 8 jich necháme stranou, zbylé nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Mouku osmahneme na lžíci másla, zalijeme 125ml vody a vína a za stálého míchání necháme přejít varem. Přidáme okapané, nakrájené žampiony, prohřejeme, osolíme a opepříme.

  • 4

    Omáčku a nakrájená jablka upravíme do hnízd a pokrm ozdobíme mátou a dílky jablek.

Komentáře k receptu