Bramborová hnízda s jablky
Suroviny
- 750 g Brambory
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 g Žampiony - sterilované
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Máta
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 29 g
- Sodík 463 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 400.2 mg
- Draslík 1016.2 mg
- Vláknina 15709.3 mg
- Vitamín A 15709.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme. Smícháme je se změklým máslem (půl dávky), 4 žloutky, solí a špetkou muškátu. Kaší naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme 4 hnízda. Pečeme je v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 10 minut.
-
2
Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. 8 jich necháme stranou, zbylé nakrájíme na malé kousky.
-
3
Mouku osmahneme na lžíci másla, zalijeme 125ml vody a vína a za stálého míchání necháme přejít varem. Přidáme okapané, nakrájené žampiony, prohřejeme, osolíme a opepříme.
-
4
Omáčku a nakrájená jablka upravíme do hnízd a pokrm ozdobíme mátou a dílky jablek.