Bramborový hrnec se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Anglická slanina
  • 500 g Hrušky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1068 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 68 mg
  • Draslík 1172.8 mg
  • Vláknina 22375.8 mg
  • Vitamín A 22375.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Uvařené brambory slijeme.

  • 2

    Očištěné fazolky nakrájíme na kousky dlouhé asi 6cm. Slaninu nakrájíme na plátky. Obojí povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a udržujeme teplé.

  • 3

    Oloupané hrušky zbavíme jádřinců. Půlky hrušek přidáme k fazolím a slanině a necháme táhnout. Podle chuti opepříme. Potom hrušky vyjmeme a necháme stranou.

  • 4

    Do nahřáté mísy urovnáme vařené brambory, doprostřed vložíme fazolky a na ně upravíme hrušky a slaninu. Přelijeme vývarem a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu