Pikantní sardinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 340 g Sardinky v oleji
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 25.6 mg
  • Vláknina 370.5 mg
  • Vitamín A 370.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky vyjmeme z oleje a necháme okapat. Potom je těsně vedle sebe urovnáme na podnos.

  • 2

    Oloupané cibulky nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek rozdrtíme. Smícháme cibuli, česnek, nasekanou petrželku, olivový olej a ocet. Marinádou přelijeme sardinky a přikryjeme fólií. Necháme rozležet v chladničce asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu