Polévka s játrovou zavářkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1591 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 302 mg
- Draslík 1767.5 mg
- Vláknina 2718.7 mg
- Vitamín A 2718.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá játra nakrájíme na kousky a rozmixujeme je nebo jemně umeleme.
-
2
Z mouky, vajec, lžičky soli a trochy vody připravíme těstíčko. Vmícháme do něj majoránku, játra, 2 lžíce nasekané petrželky a pepř. Směs hněteme tak dlouho, až se v ní budou tvořit vzduchové bublinky. Necháme asi 1 hodinu odpočinout.
-
3
Hovězí vývar přivedeme k varu. Zavářku rozetřeme na prkénko a nožem seškrabujeme do vývaru. Vaříme, dokud zavářka nevyplave na povrch.
-
4
Při podávání posypeme polévku zbylou nasekanou petrželkou.