Polévka s játrovou zavářkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Játra hovězí
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Majoránka
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1591 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 302 mg
  • Draslík 1767.5 mg
  • Vláknina 2718.7 mg
  • Vitamín A 2718.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá játra nakrájíme na kousky a rozmixujeme je nebo jemně umeleme.

  • 2

    Z mouky, vajec, lžičky soli a trochy vody připravíme těstíčko. Vmícháme do něj majoránku, játra, 2 lžíce nasekané petrželky a pepř. Směs hněteme tak dlouho, až se v ní budou tvořit vzduchové bublinky. Necháme asi 1 hodinu odpočinout.

  • 3

    Hovězí vývar přivedeme k varu. Zavářku rozetřeme na prkénko a nožem seškrabujeme do vývaru. Vaříme, dokud zavářka nevyplave na povrch.

  • 4

    Při podávání posypeme polévku zbylou nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu