Jahelník s čerstvým ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jáhly - loupané proso
  • 100 g Hrozinky
  • 100 g Slunečnice - semena
  • 3 ks Banány
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 0.5 l Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 68.6 mg
  • Draslík 1161 mg
  • Vláknina 22519.6 mg
  • Vitamín A 22519.6 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 9.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do půl litru vroucí osolené vody vložíme jáhly a mírným varem vaříme 20 minut. Uvařené necháme okapat.

  • 2

    Oloupané banány nakrájíme na kolečka, smícháme se smetanou, rozinkami, okořeníme anýzem a hřebíčkem.

  • 3

    Na pánvi orestujeme slunečnicová semínka bez tuku.

  • 4

    Uvařené jáhly smícháme s banánovou směsí, naservírujeme na talíř a posypeme slunečnicovými semínky.

Komentáře k receptu