Jahelník s čerstvým ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 41 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 68.6 mg
- Draslík 1161 mg
- Vláknina 22519.6 mg
- Vitamín A 22519.6 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 9.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do půl litru vroucí osolené vody vložíme jáhly a mírným varem vaříme 20 minut. Uvařené necháme okapat.
-
2
Oloupané banány nakrájíme na kolečka, smícháme se smetanou, rozinkami, okořeníme anýzem a hřebíčkem.
-
3
Na pánvi orestujeme slunečnicová semínka bez tuku.
-
4
Uvařené jáhly smícháme s banánovou směsí, naservírujeme na talíř a posypeme slunečnicovými semínky.