Pato con peras
Suroviny
- 25 g Čokoláda hořká
- 60 g Mandle
- 1100 ml Vývar drůbeží
- 80 ml Sherry brandy
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá uzená
- 8 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 8 ks Šalotka
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Skořice celá
- 4 ks Hrušky
- 1 špetka Hřebíček
- 2 stroužek Česnek
- 2 kg Kachna mražená
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2824 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 884 g
- Sodík 1100 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 1582.7 mg
- Vláknina 46657.5 mg
- Vitamín A 46657.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.5 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme muškátový oříšek, papriku, hřebíček, sůl a pepř. Směsí koření poprášíme porce kachny. Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej a porce kachny v něm osmahneme. Vyjmeme z nádoby.
-
2
V nádobě ponecháme jen lžíci výpeku, poklademe šalotkou, mladou mrkví a přidáme bobkový list. Smažíme na středním plameni 3-4 minuty dohněda. Přidáme česnek nakrájený na plátky a smažíme ještě asi 2 minuty, přilijeme sherry a vaříme 1 minutu. Přidáme tymián, skořici, vývar a do nádoby vrátíme porce kachny.
-
3
Přivedeme k varu, vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme přiklopené 70 minut, jednou obrátíme. Na kachnu položíme půlky hrušek a pečeme ještě 20 minut.
-
4
V mixéru nasekáme pražené mandle na malé kousky a smícháme se strouhanou čokoládou.
-
5
Hotovou kachnu přendáme na talíř a uchováme teplou. Pekáč dáme na plotnu a obsah přivedeme k varu. Vaříme 7-10 minut. 60 ml horkého výpeku přilijeme k mandlím, čokoládě a smícháme. Pastu zašleháme do výpeku v pečící nádobě, aby zhoustla. Omáčku osolíme a nalijeme na kachnu.