Pato con peras

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Čokoláda hořká
  • 60 g Mandle
  • 1100 ml Vývar drůbeží
  • 80 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá uzená
  • 8 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 8 ks Šalotka
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Skořice celá
  • 4 ks Hrušky
  • 1 špetka Hřebíček
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Kachna mražená
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2824 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 884 g
  • Sodík 1100 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 1582.7 mg
  • Vláknina 46657.5 mg
  • Vitamín A 46657.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.5 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme muškátový oříšek, papriku, hřebíček, sůl a pepř. Směsí koření poprášíme porce kachny. Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej a porce kachny v něm osmahneme. Vyjmeme z nádoby.

  • 2

    V nádobě ponecháme jen lžíci výpeku, poklademe šalotkou, mladou mrkví a přidáme bobkový list. Smažíme na středním plameni 3-4 minuty dohněda. Přidáme česnek nakrájený na plátky a smažíme ještě asi 2 minuty, přilijeme sherry a vaříme 1 minutu. Přidáme tymián, skořici, vývar a do nádoby vrátíme porce kachny.

  • 3

    Přivedeme k varu, vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme přiklopené 70 minut, jednou obrátíme. Na kachnu položíme půlky hrušek a pečeme ještě 20 minut.

  • 4

    V mixéru nasekáme pražené mandle na malé kousky a smícháme se strouhanou čokoládou.

  • 5

    Hotovou kachnu přendáme na talíř a uchováme teplou. Pekáč dáme na plotnu a obsah přivedeme k varu. Vaříme 7-10 minut. 60 ml horkého výpeku přilijeme k mandlím, čokoládě a smícháme. Pastu zašleháme do výpeku v pečící nádobě, aby zhoustla. Omáčku osolíme a nalijeme na kachnu.

Komentáře k receptu