Cikánské ragú
Suroviny
- 250 g Fazole bílé
- 750 g Vepřová kýta
- 400 g Rajčata
- 300 g Brambory
- 60 g Mangold
- 80 ml Olej olivový
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Paprika červená
- 2 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 970 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 51 g
- Sodík 576 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 125.6 mg
- Draslík 2533.1 mg
- Vláknina 31072.5 mg
- Vitamín A 31072.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílé fazole namočíme na minimálně 3 hodiny do studené vody. Slijeme a necháme okapat. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme polovinu nasekaného česneku a cibule, smažíme 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přisypeme fazole, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme zvolna 45 minut, do změknutí fazolí.
-
2
V ohnivzdorné nádobě rozpálíme zbytek oleje, přidáme zbylou cibuli, česnek a smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme koření, rozmarýn, papriku, kostky masa a smažíme dokud maso nezhnědne. Přidáme konzervovaná, krájená rajčata, vývar a přivedeme k varu. Zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme asi 1 hodinu, potom přidáme fazole a sladké brambory, zalijeme 250 ml vody a vrátíme ještě na 30 minut do trouby.
-
3
Pečeme dokud nejsou brambory měkké. Přimícháme natrhaný mangold a pečeme ještě 5 minut, dokud nezvadne. Dle chuti osolíme a ihned podáváme.