Fideos a la catalana
Suroviny
- 250 g Vepřový bok
- 100 g Klobása vepřová
- 100 g Klobása Chorizo
- 500 g Těstoviny Spaghettini
- 50 g Oříšky piniové
- 80 ml Olej olivový
- 1500 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 kávová lžička Šafrán
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chléb toastový
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1896 kcal
- Sacharidy 133 g
- Tuky 92 g
- Sodík 2040 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 132 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 502.1 mg
- Vláknina 15563.8 mg
- Vitamín A 15563.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší pánvi rozpálíme olej a na prudkém ohni osmažíme bůček nakrájený na 1 cm silné plátky, dozlatova. Přidáme nasekanou cibuli a 5 minut smažíme, dokud nezměkne. Přimícháme protlak, papriku a ještě 1 minutu smažíme. Přidáme klobásky nakrájené na kolečka, vývar a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a přidáme spaghettini, vaříme zakryté asi 15 minut, dokud nebudou těstoviny měkké.
-
2
V hmoždíři nebo robotu zpracujeme ořechy, česnek, petržel, skořici a opečený chléb bez kůrky na pastu. Přimícháme šafrán. Pokud bude pasta příliš hustá, můžeme naředit vývarem. Pastu vmícháme do pánve a zvolna vaříme 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Osolíme, opepříme a podáváme.