Gnocchi s dušenou paprikou
Suroviny
- 1000 g Brambory
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Rajčata
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Majoránka
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 6 g
- Sodík 454 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1745.8 mg
- Vláknina 35804.8 mg
- Vitamín A 35804.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, slijeme, oloupeme a prolisujeme. Přidáme lžičku soli a tolik mouky, aby se zpracované těsto nelepilo. Z těsta zformujeme 2cm silné válečky, nakrájíme je na kousky a lehce zmáčkneme vidličkou. Noky vložíme do vařící vody a krátce povaříme, vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Očištěné papriky zbavíme slupky a lusky nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nahrubo nakrájíme.
-
3
Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme. Cibuli podusíme na oleji, přidáme papriky, rajčata a česnek. Vše dusíme asi 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme lístky čerstvé majoránky. Nakonec přidáme gnocchi a vše prohřejeme.