Brambory po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 64 g
- Sodík 5340 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 1078.9 mg
- Vláknina 48534.8 mg
- Vitamín A 48534.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory dobře omyjeme a vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut. Slijeme je, zprudka zchladíme, podélně rozpůlíme a vnitřky vydlabeme.
-
2
Omytou cuketu a lilek nakrájíme na kousky. Okapaná rajčata smícháme se zeleninou a přidáme prolisovaný česnek. Okořeníme bylinkami, solí a pepřem.
-
3
Rozpůlené brambory vložíme do vymazané nákypové formy a naplníme je zeleninovou směsí. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme olivami.
-
4
Brambory zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
5
Podáváme s hlávkovým salátem.