Brambory po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 8 ks Brambory
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 16 ks Olivy černé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 5340 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 1078.9 mg
  • Vláknina 48534.8 mg
  • Vitamín A 48534.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory dobře omyjeme a vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut. Slijeme je, zprudka zchladíme, podélně rozpůlíme a vnitřky vydlabeme.

  • 2

    Omytou cuketu a lilek nakrájíme na kousky. Okapaná rajčata smícháme se zeleninou a přidáme prolisovaný česnek. Okořeníme bylinkami, solí a pepřem.

  • 3

    Rozpůlené brambory vložíme do vymazané nákypové formy a naplníme je zeleninovou směsí. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme olivami.

  • 4

    Brambory zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 5

    Podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu