Plněná rajčata s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 2 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 196.5 mg
  • Draslík 391.7 mg
  • Vláknina 5082.8 mg
  • Vitamín A 5082.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, vršky odřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřky rajčat osolíme (1/4 lžička sůl). Očištěné a omyté fazolky rozpůlíme a vaříme v osolené vodě (1/2 lžička sůl) 15 minut. Potom 2 lžíce fazolek odebereme a zbylé rozmixujeme spolu s nasekanou petrželkou. Žloutky a nastrouhaný sýr vmícháme do fazolkového pyré, osolíme a opepříme.

  • 2

    Rajčata naplníme připraveným pyré, navrch rozložíme odložené fazolky a poklademe vločkami másla. Přikryjeme vršky rajčat a zapékáme na plechu vyloženém pečícím papírem v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 3

    Před podáváním rajčata ozdobíme čerstvým kerblíkem.

Komentáře k receptu