Plněná rajčata s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 196.5 mg
- Draslík 391.7 mg
- Vláknina 5082.8 mg
- Vitamín A 5082.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme, vršky odřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřky rajčat osolíme (1/4 lžička sůl). Očištěné a omyté fazolky rozpůlíme a vaříme v osolené vodě (1/2 lžička sůl) 15 minut. Potom 2 lžíce fazolek odebereme a zbylé rozmixujeme spolu s nasekanou petrželkou. Žloutky a nastrouhaný sýr vmícháme do fazolkového pyré, osolíme a opepříme.
-
2
Rajčata naplníme připraveným pyré, navrch rozložíme odložené fazolky a poklademe vločkami másla. Přikryjeme vršky rajčat a zapékáme na plechu vyloženém pečícím papírem v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
3
Před podáváním rajčata ozdobíme čerstvým kerblíkem.