Platýz s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 689 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 361.7 mg
- Draslík 1031.3 mg
- Vláknina 6141.8 mg
- Vitamín A 6141.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme (1/4 lžička sůl), opepříme a zavineme. Maso sepneme párátky.
-
2
Rozehřejeme vývar s vínem, mírně osolíme (1/4 lžička sůl), vložíme závitky a vaříme asi 7 minut na mírném ohni. Závitky vyjmeme a necháme okapat.
-
3
Vývar odvaříme na polovinu, odstavíme z ohně a zašleháme do něj žloutky.
-
4
Omytou brokolici rozebereme na růžičky a vaříme asi 8 minut v osolené vodě (1/2 lžička sůl).
-
5
Na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, podlijeme vývarem a vmícháme žervé. Krátce povaříme a okořeníme.
-
6
Brokolici rozložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy a navrch položíme závitky. Přelijeme vývarem se žloutky a zapékáme v troubě pod grilem dozlatova.