Penne s kerblíkem a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Penne
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 622 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 176.4 mg
  • Vláknina 983.3 mg
  • Vitamín A 983.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 12 minut, scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Z parmazánu škrabkou nastrouháme lžíci hoblinek, zbylý sýr nastrouháme. Z omytého kerblíku otrháme lístky a jemně je nasekáme.

  • 3

    Uvařené těstoviny promícháme s nastrouhaným sýrem a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme skořicí. Přimícháme polovinu kerblíku a pokrm upravíme na talíře. Posypeme zbylým kerblíkem a hoblinkami parmazánu.

Komentáře k receptu