Penne s kerblíkem a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 9 g
- Sodík 622 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 176.4 mg
- Vláknina 983.3 mg
- Vitamín A 983.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 12 minut, scedíme je a necháme okapat.
-
2
Z parmazánu škrabkou nastrouháme lžíci hoblinek, zbylý sýr nastrouháme. Z omytého kerblíku otrháme lístky a jemně je nasekáme.
-
3
Uvařené těstoviny promícháme s nastrouhaným sýrem a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme skořicí. Přimícháme polovinu kerblíku a pokrm upravíme na talíře. Posypeme zbylým kerblíkem a hoblinkami parmazánu.