Vepřová panenka na majoránce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 26 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 873.3 mg
- Vláknina 3161.3 mg
- Vitamín A 3161.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 3cm. Plátky přitiskneme dlaní k pracovní ploše, osolíme je, opepříme a potřeme hořčicí.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, omyté jablko rozkrájíme na osminky a odstraníme jádřinec. Cibuli a jablko podusíme na přepuštěném másle (3 lžíce) doměkka, vyjmeme z pánve a udržujeme horké.
-
3
Na stejné pánvi opečeme plátky masa po obou stranách, přidáme máslo a pod pokličkou zvolna dusíme 3 minuty. Nakonec maso posypeme majoránkou. Přidáme cibuli s jablky a směs znovu dusíme pod pokličkou asi 2 minuty.
-
4
Pokrm upravíme na talíře.