Vepřová panenka na majoránce

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 873.3 mg
  • Vláknina 3161.3 mg
  • Vitamín A 3161.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 3cm. Plátky přitiskneme dlaní k pracovní ploše, osolíme je, opepříme a potřeme hořčicí.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, omyté jablko rozkrájíme na osminky a odstraníme jádřinec. Cibuli a jablko podusíme na přepuštěném másle (3 lžíce) doměkka, vyjmeme z pánve a udržujeme horké.

  • 3

    Na stejné pánvi opečeme plátky masa po obou stranách, přidáme máslo a pod pokličkou zvolna dusíme 3 minuty. Nakonec maso posypeme majoránkou. Přidáme cibuli s jablky a směs znovu dusíme pod pokličkou asi 2 minuty.

  • 4

    Pokrm upravíme na talíře.

Komentáře k receptu